Yhteistilat

Kaupunkikortteli on tiloja ja kulkureittejä

 

Yhteistilaan tulee iso asukastila, yhteisökeittiö, yhteispesulatilat, harrastetila, palveluhenkilökunnan työtilat sekä sähkökäyttöisten yhteiskäyttöautojen latauspiste. Rakennuksia yhdistää talot kiertävä, esteetön ja liikkumiseen innostava säältä suojattu kävelyreitti. Saunatilat ovat kahden rakennuksen ylimmäisessä kerroksessa.

Monisukupolvikortteli on samalla pohjoiskarjalaisen kyläyhteisön paluu kaupunkiin. Ihmisten osaamiset, taidot ja intohimot yhdistyvät vapaa-ajan tekemisessä, harrastuksissa ja tapahtumissa. Lapset, nuoret, aikuiset, seniorit ja vanhukset sekä erityistukea saavat elävät ja asuvat kaikki samassa korttelissa. Penttilänrannan Monisukupolvikorttelissa yhteisöllisyys on tiloja, yhteinen piha, yhteistä tekemistä ja tapahtumia.

Yhteisöllisyys lähtee asukkaista: mitä asukkaat osaavat, taitavat, tietävät ja mitä he haluavat jakaa toistensa kanssa. Talojen asukkaiden kesken voidaan järjestää esimerkiksi kielten opiskelua, pyöränkorjausta, lastenhoitoapua, läksykerho, koiran ulkoilutusapua, kierrättää tavaroita, liikuntahetkiä sisällä tai ulkona, kirpputoreja ja ravintolapäiviä, satutunteja, tuolijumppaa, maalausta, keskusteluja, remonttiapua, kirjojen vaihtoa ja niin edelleen.

 

Oikeus muutoksiin pidätetään.